Beglobiams gyvūnams paaukota: 2898.95 Lt
Kaip gali prisidėti?
Priminti slaptažodį    Registruotis
Bone klubai
Žalioji akademija
narių: 435    prezidentas: Pualo
Mylintiems gyvūnus - „Žalioji akademija“ fanų klubas

Vegetarizmas



Vesta28
Žinučių: 7094
Sveiki. Ar čia yra vegetarų? Jei taip, papasakokite apie tai plačiau.
2014-05-08 17:39:47
Orcha
Žinučių: 11770
Aš tai kaip Smilėja
Nesivadinu niekaip, bet nuo mažens nemėgau mėsos, o apie pieno produktus patyliu...
Nuo mažens sakydavo, kad tik vaisiais ir daržovėm gyva
2014-05-09 21:25:15
smileja
Žinučių: 4917
Aš praktikuoju vegetarizma, bet neskaitau savęs vegetare. Nevalgau mesos jokios, pieno produktu nemegstu aplamai... Bet sau sakau, kad jeigu užsinorėsiu ten to kepsnio ar pieno stiklinės tai tikrai savęs nevaržysiu, bet nenoriu, ir nevalgau/negeriu.
2014-05-09 21:12:52
Vesta28
Žinučių: 7094
Bet tikrai nevisi gali būti vegetarais. Prisiskaito, prisiklauso ir tampa. Tada aplenkia turgų kuo greičiau ir nori žiūrėt, bet negali. Taip lašinukų norisi... Va tokie negali būti vegetarais. Aišku, jeigu žmogui ta mėsa tiesiog šlykšti tada kitas reikalas.
2014-05-09 19:17:56
GabijaMarija
Žinučių: 106
reikia "taisyklingai"' tapti vegetaru ir nebus jokių problemų su sveikata...
2014-05-09 16:57:30
sardnaskelA
Moderatorius
Žinučių: 10157
Gal 5-6 metus apsiėjau be mėsos, maitinausi pagal Vydūno sistemą, pats kepdavau sau duoną (ta pirktinė duona, kai atsisakai mėsos, rekomenduojama jos vengti, reikia kepti savo, be mielių) be to, badaudavau po 10-15 dienų. Nepasidarė nei blogiau, nei geriau, jausdavausi normaliai, tik badaujant jausdavausi kažkiek "pakibęs ore" Kažkas pasakė: kai nevalgai mėsos, ne viskas galima, o man? kaip iki tol mėčiau štangą, taip tebemėčiau žolėdžiaudamas. .Kodėl atsisakiau? Per daug dėmesio tam reikia skirti, nukertamas geras gabalas asmeninio laiko, taigi, mažiau lieka dėmesio kitiems dalykams, o kai maitiniesi tuo kas yra arčiausiai, negalvoji ir negaišti laiko. Dabar mėsos nevengiu, bet ji mano racione gal 5 proc. Dabar prisinešiau prisirovęs laukinių česnakų - ir laiškai, ir svogūnėliai šiuo metu tinka. Geras dalykas anksti pavasarį liepų pumpurai, skanėstas. Ajerų ūgliai, tik išorinį sluoksnį reikia nulupti.Po to vadinamieji builiai, kol dar nežydi, iš vaikystės pamėgti, nulupi žievelę ir grauži kaip morką. Gerai ir kiečių, taip taip, kiečių, jauni ūgliai, geras prieskonis į sriubą ar košę; o ir žali - salotoms, o dar nepražydusios rasakilos... su rasos deimantais, nuskinkite atsargiai, kad jie nenukristų, gerdami pajusite skonį su savotišku riebumo atspalviu O dilgynės? puikiausia sriuba. Notrelių žiedų medus? O baltalksnių šaknų gumburiukai? aš jais susidomėjau gal būdamas dvylikos,kai už per vasarą užsidirbtus pinigus nusipirkau" Lietuvos TSR floros" tomus. O žiedai? Tarkim obelų arba serbentų? na čia jau drugio vikšru pasijunti Tai va, rečau beužeisite į parduotuvę, kur tik ir dairais: kur akcija, kur akcija?
Būtų malonu išgirsti mūsų Donatą, mergaitę iš Zarasų, tai nuostabus mūsų žolėdis dinozauriukas, jai mėsa svetima iš prigimties.
2014-05-09 11:23:29, pakeista: 2014-05-10 09:08:08
ruciux1
Žinučių: 5430
Buvau vegetare kažkur pusę metų. Bet dėl sveikatos tai teko beveik mesti. Dabar valgau mėsą, bet labai retai (per mėnesį gal keliskart).
2014-05-09 09:28:38
reklama