- NAUJAUSI (7371)
- AKYS (157)
- AUSYS (231)
- DANTYS (164)
- DRESŪRA (346)
- ELGSENA (878)
- ERKĖS, BLUSOS (139)
- JAUNO ŠUNS PRIEŽIŪRA (391)
- KAILIS, ODA (488)
- KAIP ATPRATINTI? (284)
- KAIP IŠMOKYTI? (296)
- KERGIMAS (314)
- KUO ŠERTI? (179)
- KUR ĮSIGYTI? (152)
- MITYBA (503)
- PARODOS (127)
- PRIEŽIŪRA (483)
- RUJA (331)
- SKIEPAI (207)
- SPORTAS (82)
- SVEIKATA (1002)
- VEISLĖS NUSTATYMAS (430)
- VIDURIAVIMAS, VĖMIMAS (187)

Ar tiesa, kad šunim negalima kaulų?
Aš parašiau blogą ir kažkas pradejo sakyti, kad šunim negalima kaulų nes gali sužeisti. Norėjau pasiteirauti, ar tai tiesa? http://www.gsd-lithuania.com/LT/Activity/Sveikata/Kaulai.htm
2013-06-29 13:23:18
Galima, bet tik šeriant RAW , bet ir tai ne atraminiai
Kaulai 10%. Jie sudaro tik apie 10% raciono. RAW turi būti mėsa su kaulu, o ne kaulas su mėsa. Dažnai vartojamo termino „mėsingas kaulas” iliustracija yra čia. Gyvūnų dalys, tinkamos vartoti – kiek tik fantazija leidžia – tai kaklas, pečiai, krūtinė, nugarinė, šonkauliai, pečiai, blauzda, šlaunis, kirkšnis, kumpis, uodega, sparnai ir kt. Šuniui duoti reikėtų ne sutrintas košes, o didelius gabalus, kad pats kramtytų. Negalima duoti stambių galvijų didelių kaulų – šuo gali išsilaužyti dantis. Duokite minkštus kaulus (pavyzdžiui, paukštienos – višta, kalakutas), nes jie lengvai kramtomi ir tikrai žarnyne neužstrigs. Žinoma, reikėtų atsižvelgti į šuns amžių/dydį ir pagal tai kaulus pasmulkinti. Apskritai, su visais kietaisiais kaulais reikėtų elgtis atsargiai – stebėti, kaip šuo elgiasi. Nes jeigu jis nesistengia „nudarinėti” mėsos, o iškart puola trupinti kaulą, geriau tokiam kaulų išvis neduoti, nes labai didelė tikimybė, kad gali lūžti dantys. O jeigu šuo nugriaužia mėsytę, šiek tiek pažaidžia su pačiu kaulu – viskas tvarkoje. Nepamirškite – negalima duoti virtų, keptų ar kitaip termiškai apdorotų paukštienos ar kokio kito gyvio kaulų. Dėl jų ir kyla problemos.
http://www.super-retriveriai.lt/nuo-iki/maitinimas/raw/
Kaulai 10%. Jie sudaro tik apie 10% raciono. RAW turi būti mėsa su kaulu, o ne kaulas su mėsa. Dažnai vartojamo termino „mėsingas kaulas” iliustracija yra čia. Gyvūnų dalys, tinkamos vartoti – kiek tik fantazija leidžia – tai kaklas, pečiai, krūtinė, nugarinė, šonkauliai, pečiai, blauzda, šlaunis, kirkšnis, kumpis, uodega, sparnai ir kt. Šuniui duoti reikėtų ne sutrintas košes, o didelius gabalus, kad pats kramtytų. Negalima duoti stambių galvijų didelių kaulų – šuo gali išsilaužyti dantis. Duokite minkštus kaulus (pavyzdžiui, paukštienos – višta, kalakutas), nes jie lengvai kramtomi ir tikrai žarnyne neužstrigs. Žinoma, reikėtų atsižvelgti į šuns amžių/dydį ir pagal tai kaulus pasmulkinti. Apskritai, su visais kietaisiais kaulais reikėtų elgtis atsargiai – stebėti, kaip šuo elgiasi. Nes jeigu jis nesistengia „nudarinėti” mėsos, o iškart puola trupinti kaulą, geriau tokiam kaulų išvis neduoti, nes labai didelė tikimybė, kad gali lūžti dantys. O jeigu šuo nugriaužia mėsytę, šiek tiek pažaidžia su pačiu kaulu – viskas tvarkoje. Nepamirškite – negalima duoti virtų, keptų ar kitaip termiškai apdorotų paukštienos ar kokio kito gyvio kaulų. Dėl jų ir kyla problemos.
http://www.super-retriveriai.lt/nuo-iki/maitinimas/raw/
2013-06-29 14:15:01