Negyva gyvoji dovana 20

2010 birželio 16d.
Prieš porą metų tarp Kalėdinių dovanų dideliuose prekybos centruose vis dar buvo galima pamatyti kačiukų ir šuniukų figūrėlių. Krepšely susirangę katinėliai arba šuniukai atrodė kaip gyvi. Gerai, kad netrukus virtualioje erdvėje pasirodė gyvūnų globos organizacijų pranešimai: suvenyriniai pūkuotukai yra pagaminti ne iš dirbtinio, o iš tikro šunų arba kačių kailio!

Ne vien kailiniai žaisliukai ar suvenyrai, bet ir moteriški lankeliai plaukams, papuošalai, batų pamušalai, pirštinės buvo siuvamos iš šunų arba kačių kailio. Štai Kinijoje minėto verslo poreikiams patenkinti kasmet būdavo nužudoma 2 mln. šunų ir kačių, o kur dar kitos Pietryčių Azijos šalys?

Dėmesį į „gyvąsias dovanas“ atkreipė Jungtinės Karalystės konservatorius Struan‘as Stevenson. Šio neabejingo žmogaus ir gyvūnų teisių gynėjų dėka prekyba kačių bei šunų kailiais ir oda buvo uždrausta.

Jungtinių Amerikos Valstijų, Australijos, dabar ir Europos Sąjungos direktyvos draudžia įvežti iš Azijos šalių gaminius iš šunų ir kačių kailio arba odos, tačiau juodojoje rinkoje tokių gaminių gali pasitaikyti.

Būkime humaniški ir solidarūs – nepirkime, o apie tokius prekeivius praneškime teisėsaugos organams, gyvūnų globos organizacijoms. Tai išgelbės milijonus šunų ir kačių nuo beprasmiškos ir žiaurios mirties. Ir tai bus pati geriausia dovana ne mums, o gyvūnams.

Aldas Staskevičius
Laimonos Vaškelaitytės nuotr.
(straipsnio reitingas +69)

Skaitykite komentarus 20


reklama