
Maitinimas sausu maistu - 2
Viskas apie sausą maistą. Kokį perkate, kuo jis geras, kuo ne. Kurį geriau rinktis, kurį ne?
Specific, canidae, Hill's, Pro Plan, Royal Canin, Natural Menu, Brit bei Brit Care ir kt.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Moderatoriaus pastaba:
taip pat žr.
http://www.bone.lt/diskusijos/mityba/maitinimas-sausu-maistu-1-id11015/
Specific, canidae, Hill's, Pro Plan, Royal Canin, Natural Menu, Brit bei Brit Care ir kt.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Moderatoriaus pastaba:
taip pat žr.
http://www.bone.lt/diskusijos/mityba/maitinimas-sausu-maistu-1-id11015/
2008-12-24 22:20:13
Jei galima aš, kaip technologas, pasidalinsiu mintimis 2-o klausimo tema:
1. 99 proc. sauso šunų maisto gamintojų naudoja mėsos miltus, (t.y džiovinta, dehidratuota ir tt). Šis produktas jau yra termiškai apribtas, todėl bakterijų nėra. Yra patikrinamas laboratorijoj, pakuojamas į bigpakus, kraunamas į konteinerius ir į gamyklą. Tas pats ir su nemėsos produktais: miltai, konservai.. Net vitaminai ir mineralai papildomai pilami iš vieno butelio, kuris vadinasi "Multivitaminai ir multimineralai".
2. Maisto pagaminimo technologijų yra įvairiausių ir prie +20'C ir prie +200'C (gal net ir prie -10'C). Tolimesnis svarbus dalykas, kaip išsaugoti ir patiekti vartotojui?
Čia jau darbuojasi chemikai... tas pats ir maisto žmonėms pramonėj.
Aš mėgstu pajuokauti, klausiu pirkėjo: kaip manote, kodėl dauguma gamintojų ant pakuočių nerašo pagaminimo datos? Tik paskutinio galiojimo datą?. Kiek jis laiko galioja? To man neatsakė, net KIKOS vadybininkė. Todėl su pilna teise galiu spėti, kad kokį 10-15 metų!!! Kaip tik prieš tiek metų Amerikoj buvo viščiukų pramonės
pikas, kainos krito, gamintojai prisipirko į sandėlius, o malti dehidratuoti viščiukai vakuuminėj pakuotėj laikos laaabai ilgai!... (juokauju, nepykite)
>2. kaip Virbacas sugeba pagaminti produkta prie 20 laipsniu ir apsaugoti nuo Salmonelos ir
>>kitu bakteriju?
1. 99 proc. sauso šunų maisto gamintojų naudoja mėsos miltus, (t.y džiovinta, dehidratuota ir tt). Šis produktas jau yra termiškai apribtas, todėl bakterijų nėra. Yra patikrinamas laboratorijoj, pakuojamas į bigpakus, kraunamas į konteinerius ir į gamyklą. Tas pats ir su nemėsos produktais: miltai, konservai.. Net vitaminai ir mineralai papildomai pilami iš vieno butelio, kuris vadinasi "Multivitaminai ir multimineralai".
2. Maisto pagaminimo technologijų yra įvairiausių ir prie +20'C ir prie +200'C (gal net ir prie -10'C). Tolimesnis svarbus dalykas, kaip išsaugoti ir patiekti vartotojui?
Čia jau darbuojasi chemikai... tas pats ir maisto žmonėms pramonėj.
Aš mėgstu pajuokauti, klausiu pirkėjo: kaip manote, kodėl dauguma gamintojų ant pakuočių nerašo pagaminimo datos? Tik paskutinio galiojimo datą?. Kiek jis laiko galioja? To man neatsakė, net KIKOS vadybininkė. Todėl su pilna teise galiu spėti, kad kokį 10-15 metų!!! Kaip tik prieš tiek metų Amerikoj buvo viščiukų pramonės
pikas, kainos krito, gamintojai prisipirko į sandėlius, o malti dehidratuoti viščiukai vakuuminėj pakuotėj laikos laaabai ilgai!... (juokauju, nepykite)
>2. kaip Virbacas sugeba pagaminti produkta prie 20 laipsniu ir apsaugoti nuo Salmonelos ir
>>kitu bakteriju?
2009-03-01 18:16:52
Bimuka maitinam Pedigree Complete Junior sausu maistu, t.p. duodam tos pacios firmos konservus su versiena arba vistiena. Manau, sis maistelis subalansuotas, jame per akis visko, ko reikia sveikam mazyliui, juolab gaunam tiesiai is gamintojo. O kam terliotis su kosem? Na, jei sau issiverdi, gali tuo paciu ir suniuka paserti, bet jei taip nuolatos reiketu...kuriem galam?! Pasirinkimo parduotuvese abstu, kad ir tu visu a lia Royal, bet jau kainele to edalo, ar verta??? Mes kiekviena diena lasisos juk irgi nevalgom
2009-03-01 18:15:19
Artimiausiu metu pasistengsiu suzinoti atsakymus i siuos du klausimus. 
diU rašė:
>VivaVita, turiu 2 klausimus:
>1. Kas reglamentuoja rekalavimus superpremium klasei ir kas cia per organizacija, kuri
>"priskiria" pasarus vienas ar kitai klasei?
>2. kaip Virbacas sugeba pagaminti produkta prie 20 laipsniu ir apsaugoti nuo Salmonelos ir kitu
>bakteriju?
>VivaVita rašė:
>>Na pagaliau, zmones pradejo detaliau rasyti apie pasarus.
>>Ar zinote, kad tam, kad pasaras butu priskirtas Supetpremium klaseje, jis turi atitikti keleta
>>reikalavimu, vieni is ju: mesa, naudojama pasaro gamyboje turi buti tinkama zmoniu maistui,
>>suns pasaro sudetyje turi buti nemaziau kaip 37 komponentai, virskinamumas ne maziau 85% ir
>>t.t.
>>Kaip manote ar daug tokiu pasaru rasite, o gi ne!
>>As minejau, kad visi pasarai yra termiskai apdoroti, kuomet viskas sumaisoma i viena vientisa
>>mase, pakaitinama ir tada pjaustomos granules. Taigi ten po kaitinimo kazko naudingo lieka
>>zymiai maziau.
>>O dabar apie pasara, kuris gaminama saltuoju budu. Tai Virbac pasaras Vet Complex. Jis
>>gaminamas berods tik apie 20 laipsniu temperaturoje, detaliau nezinau. Tegul toliau dirba
>>patys Virbac atstovai.
>>Kiek lankausi sunu parodose tiek matau ju stenda, tad reikia manyti, kad jie bus ir kovo 14-15
>>dienomis.
>>Jei idomu, tai ju klausinekite, jie turi zinoti daugiau.
>>Dirbau kelis metus dermatologijos srityje, tad daugeli problemu sprendziau su siais pasarais.
>>O dermatologija tikrai sudetinga sritis. Virbac dar nera pavedes
diU rašė:
>VivaVita, turiu 2 klausimus:
>1. Kas reglamentuoja rekalavimus superpremium klasei ir kas cia per organizacija, kuri
>"priskiria" pasarus vienas ar kitai klasei?
>2. kaip Virbacas sugeba pagaminti produkta prie 20 laipsniu ir apsaugoti nuo Salmonelos ir kitu
>bakteriju?
>VivaVita rašė:
>>Na pagaliau, zmones pradejo detaliau rasyti apie pasarus.
>>Ar zinote, kad tam, kad pasaras butu priskirtas Supetpremium klaseje, jis turi atitikti keleta
>>reikalavimu, vieni is ju: mesa, naudojama pasaro gamyboje turi buti tinkama zmoniu maistui,
>>suns pasaro sudetyje turi buti nemaziau kaip 37 komponentai, virskinamumas ne maziau 85% ir
>>t.t.
>>Kaip manote ar daug tokiu pasaru rasite, o gi ne!
>>As minejau, kad visi pasarai yra termiskai apdoroti, kuomet viskas sumaisoma i viena vientisa
>>mase, pakaitinama ir tada pjaustomos granules. Taigi ten po kaitinimo kazko naudingo lieka
>>zymiai maziau.
>>O dabar apie pasara, kuris gaminama saltuoju budu. Tai Virbac pasaras Vet Complex. Jis
>>gaminamas berods tik apie 20 laipsniu temperaturoje, detaliau nezinau. Tegul toliau dirba
>>patys Virbac atstovai.
>>Kiek lankausi sunu parodose tiek matau ju stenda, tad reikia manyti, kad jie bus ir kovo 14-15
>>dienomis.
>>Jei idomu, tai ju klausinekite, jie turi zinoti daugiau.
>>Dirbau kelis metus dermatologijos srityje, tad daugeli problemu sprendziau su siais pasarais.
>>O dermatologija tikrai sudetinga sritis. Virbac dar nera pavedes
2009-03-01 17:32:17
Jau sakiau, kad ragavom.
Rimvydas rašė:
>Tyliu prieš dietologus, matematikus ir anglų kalbos specialistus. Lenkiu galvą. Bet yra
>viena patarlė, geriau vieną kartą paragauti, nei šimtą kartų išgirsti. Viso!
>diU rašė:
>>O kur dingo kvietiniai miltukai, mieziniai miltukai ir bulviu lupenos (nepabijokim isversti
>>saziningai), kurie realiai dominuoja siame produkte?
>>Nagi paskaiciuokim, idedam 50% zalios mesos, kurioje 75-80% vandens, gaunam galutini produkta,
>>kuriame 10% vandens... kiek liko mesytes iskepusiame "kotletuke"? apie 11%? Mmmmm... koks
>>skanus kvietinis kotletukas
Man panasiau i sausaini...
>>Rimvydas rašė:
>>>Atsakau: Linija MEAT&BISCUIT yra nuo 44 iki 50 proc, šviežios maltos jautienos, 4-6
>>>proc. šviežūs kiaušiniai , morkos ir kt. Visi produktai tik švediški. Mėsa atsivežama
>>>ir apdorojama per 2 dienas! Kepama orkaitėje 5 min. prie 105 'C. Tokia technologija kepa tik
>>>kelios firmos pasaulyje!. Dauguma didžiųjų gamintojų maistą ekstruduoja , t.y. presuoja
>>>prie aukštos temperatūros (150-200'C) garo, jis tampa be skonio ir be kvapo, todėl
>>>purškiamas svapniais riebaliukais, Kas nedaroma Magnussono.
Rimvydas rašė:
>Tyliu prieš dietologus, matematikus ir anglų kalbos specialistus. Lenkiu galvą. Bet yra
>viena patarlė, geriau vieną kartą paragauti, nei šimtą kartų išgirsti. Viso!
>diU rašė:
>>O kur dingo kvietiniai miltukai, mieziniai miltukai ir bulviu lupenos (nepabijokim isversti
>>saziningai), kurie realiai dominuoja siame produkte?
>>Nagi paskaiciuokim, idedam 50% zalios mesos, kurioje 75-80% vandens, gaunam galutini produkta,
>>kuriame 10% vandens... kiek liko mesytes iskepusiame "kotletuke"? apie 11%? Mmmmm... koks
>>skanus kvietinis kotletukas
>>Rimvydas rašė:
>>>Atsakau: Linija MEAT&BISCUIT yra nuo 44 iki 50 proc, šviežios maltos jautienos, 4-6
>>>proc. šviežūs kiaušiniai , morkos ir kt. Visi produktai tik švediški. Mėsa atsivežama
>>>ir apdorojama per 2 dienas! Kepama orkaitėje 5 min. prie 105 'C. Tokia technologija kepa tik
>>>kelios firmos pasaulyje!. Dauguma didžiųjų gamintojų maistą ekstruduoja , t.y. presuoja
>>>prie aukštos temperatūros (150-200'C) garo, jis tampa be skonio ir be kvapo, todėl
>>>purškiamas svapniais riebaliukais, Kas nedaroma Magnussono.
2009-02-28 19:36:07
Tyliu prieš dietologus, matematikus ir anglų kalbos specialistus. Lenkiu galvą. Bet yra viena patarlė, geriau vieną kartą paragauti, nei šimtą kartų išgirsti. Viso!
diU rašė:
>O kur dingo kvietiniai miltukai, mieziniai miltukai ir bulviu lupenos (nepabijokim isversti
>saziningai), kurie realiai dominuoja siame produkte?
>Nagi paskaiciuokim, idedam 50% zalios mesos, kurioje 75-80% vandens, gaunam galutini produkta,
>kuriame 10% vandens... kiek liko mesytes iskepusiame "kotletuke"? apie 11%? Mmmmm... koks
>skanus kvietinis kotletukas
Man panasiau i sausaini...
>Rimvydas rašė:
>>Atsakau: Linija MEAT&BISCUIT yra nuo 44 iki 50 proc, šviežios maltos jautienos, 4-6 proc.
>>šviežūs kiaušiniai , morkos ir kt. Visi produktai tik švediški. Mėsa atsivežama ir
>>apdorojama per 2 dienas! Kepama orkaitėje 5 min. prie 105 'C. Tokia technologija kepa tik
>>kelios firmos pasaulyje!. Dauguma didžiųjų gamintojų maistą ekstruduoja , t.y. presuoja
>>prie aukštos temperatūros (150-200'C) garo, jis tampa be skonio ir be kvapo, todėl
>>purškiamas svapniais riebaliukais, Kas nedaroma Magnussono.
diU rašė:
>O kur dingo kvietiniai miltukai, mieziniai miltukai ir bulviu lupenos (nepabijokim isversti
>saziningai), kurie realiai dominuoja siame produkte?
>Nagi paskaiciuokim, idedam 50% zalios mesos, kurioje 75-80% vandens, gaunam galutini produkta,
>kuriame 10% vandens... kiek liko mesytes iskepusiame "kotletuke"? apie 11%? Mmmmm... koks
>skanus kvietinis kotletukas
>Rimvydas rašė:
>>Atsakau: Linija MEAT&BISCUIT yra nuo 44 iki 50 proc, šviežios maltos jautienos, 4-6 proc.
>>šviežūs kiaušiniai , morkos ir kt. Visi produktai tik švediški. Mėsa atsivežama ir
>>apdorojama per 2 dienas! Kepama orkaitėje 5 min. prie 105 'C. Tokia technologija kepa tik
>>kelios firmos pasaulyje!. Dauguma didžiųjų gamintojų maistą ekstruduoja , t.y. presuoja
>>prie aukštos temperatūros (150-200'C) garo, jis tampa be skonio ir be kvapo, todėl
>>purškiamas svapniais riebaliukais, Kas nedaroma Magnussono.
2009-02-28 19:00:53
Vartotojas neaktyvus
tai net jei ir realiai ten būtų 50 proc tos mėsos, vis viena, mano nuomone, mažai kaip tokiam aukštinam produktui. na, ir nemėgstu reklamų, kai aktyviai kiekvienu pasisakymu brukamas produktas (kaip matau, dauguma čia esančių vartotojų irgi)
paprasčiausias pašaras, kaip ir dauguma kitų pašarų Lietuvoje, jei šuniui tinka, tai labai puiku, tačiau nemanau, kad kiekvienas sakinys būtinai turi būti susijęs su ta reklama, aišku, platintojas visada turės savų interesų, bet jau taip išaukštint tą kotletuką ir bandyt kirst per vartotojo smegenėles...
diU rašė:
>O kur dingo kvietiniai miltukai, mieziniai miltukai ir bulviu lupenos (nepabijokim isversti
>saziningai), kurie realiai dominuoja siame produkte?
>Nagi paskaiciuokim, idedam 50% zalios mesos, kurioje 75-80% vandens, gaunam galutini produkta,
>kuriame 10% vandens... kiek liko mesytes iskepusiame "kotletuke"? apie 11%? Mmmmm... koks
>skanus kvietinis kotletukas
Man panasiau i sausaini...
diU rašė:
>O kur dingo kvietiniai miltukai, mieziniai miltukai ir bulviu lupenos (nepabijokim isversti
>saziningai), kurie realiai dominuoja siame produkte?
>Nagi paskaiciuokim, idedam 50% zalios mesos, kurioje 75-80% vandens, gaunam galutini produkta,
>kuriame 10% vandens... kiek liko mesytes iskepusiame "kotletuke"? apie 11%? Mmmmm... koks
>skanus kvietinis kotletukas
2009-02-28 14:56:01, pakeista: 2009-02-28 14:58:50
O kur dingo kvietiniai miltukai, mieziniai miltukai ir bulviu lupenos (nepabijokim isversti saziningai), kurie realiai dominuoja siame produkte?
Nagi paskaiciuokim, idedam 50% zalios mesos, kurioje 75-80% vandens, gaunam galutini produkta, kuriame 10% vandens... kiek liko mesytes iskepusiame "kotletuke"? apie 11%? Mmmmm... koks skanus kvietinis kotletukas
Man panasiau i sausaini...
Rimvydas rašė:
>Atsakau: Linija MEAT&BISCUIT yra nuo 44 iki 50 proc, šviežios maltos jautienos, 4-6 proc.
>šviežūs kiaušiniai , morkos ir kt. Visi produktai tik švediški. Mėsa atsivežama ir
>apdorojama per 2 dienas! Kepama orkaitėje 5 min. prie 105 'C. Tokia technologija kepa tik
>kelios firmos pasaulyje!. Dauguma didžiųjų gamintojų maistą ekstruduoja , t.y. presuoja
>prie aukštos temperatūros (150-200'C) garo, jis tampa be skonio ir be kvapo, todėl
>purškiamas svapniais riebaliukais, Kas nedaroma Magnussono.
Nagi paskaiciuokim, idedam 50% zalios mesos, kurioje 75-80% vandens, gaunam galutini produkta, kuriame 10% vandens... kiek liko mesytes iskepusiame "kotletuke"? apie 11%? Mmmmm... koks skanus kvietinis kotletukas
Rimvydas rašė:
>Atsakau: Linija MEAT&BISCUIT yra nuo 44 iki 50 proc, šviežios maltos jautienos, 4-6 proc.
>šviežūs kiaušiniai , morkos ir kt. Visi produktai tik švediški. Mėsa atsivežama ir
>apdorojama per 2 dienas! Kepama orkaitėje 5 min. prie 105 'C. Tokia technologija kepa tik
>kelios firmos pasaulyje!. Dauguma didžiųjų gamintojų maistą ekstruduoja , t.y. presuoja
>prie aukštos temperatūros (150-200'C) garo, jis tampa be skonio ir be kvapo, todėl
>purškiamas svapniais riebaliukais, Kas nedaroma Magnussono.
2009-02-28 14:41:47, pakeista: 2009-02-28 14:44:48
Dekui uz reklama, dauguma jau turi susidare savo nuomone apie si pasara 
Rimvydas rašė:
>Atsakau: Linija MEAT&BISCUIT yra nuo 44 iki 50 proc, šviežios maltos jautienos, 4-6 proc.
>šviežūs kiaušiniai , morkos ir kt. Visi produktai tik švediški. Mėsa atsivežama ir
>apdorojama per 2 dienas! Kepama orkaitėje 5 min. prie 105 'C. Tokia technologija kepa tik
>kelios firmos pasaulyje!. Dauguma didžiųjų gamintojų maistą ekstruduoja , t.y. presuoja
>prie aukštos temperatūros (150-200'C) garo, jis tampa be skonio ir be kvapo, todėl
>purškiamas svapniais riebaliukais, Kas nedaroma Magnussono.
>Daugiau info www.magnusson.lt
>diU rašė:
>>jooo, sedziu ir matau tonomis per valanda kepamus kotletukus...
>>O beje kiek laiko kepami kotletukai? Ir mesytes ar nors kiek ideda?
>>Rimvydas rašė:
>>>Ar kepate namuose kotletus? Skanu? Naturalu? Į šviežios maltos mėsos faršą įmaišote
>>>kvietinės duonos, įplakate kiaušinių , pašaunate į orkaitę... Mmmm ....Skanumėlis!
>>>O dabar įsivaizduokite tokį pat kotletuką jūsų mylimam augintiniui. Žinoma jis
>>>subalansuotas šunims, be riebios kiaulienos, tik šviežia malta jautiena ir sausas (kaip
>>>džiovintas). Užpilate karštu (šiltu) vandeniu, visa virtuvė pakvimpa ... tįsta
>>>seilė... jūsų šuniukui.
>>>Daugiau: www.magnusson.lt
Rimvydas rašė:
>Atsakau: Linija MEAT&BISCUIT yra nuo 44 iki 50 proc, šviežios maltos jautienos, 4-6 proc.
>šviežūs kiaušiniai , morkos ir kt. Visi produktai tik švediški. Mėsa atsivežama ir
>apdorojama per 2 dienas! Kepama orkaitėje 5 min. prie 105 'C. Tokia technologija kepa tik
>kelios firmos pasaulyje!. Dauguma didžiųjų gamintojų maistą ekstruduoja , t.y. presuoja
>prie aukštos temperatūros (150-200'C) garo, jis tampa be skonio ir be kvapo, todėl
>purškiamas svapniais riebaliukais, Kas nedaroma Magnussono.
>Daugiau info www.magnusson.lt
>diU rašė:
>>jooo, sedziu ir matau tonomis per valanda kepamus kotletukus...
>>O beje kiek laiko kepami kotletukai? Ir mesytes ar nors kiek ideda?
>>Rimvydas rašė:
>>>Ar kepate namuose kotletus? Skanu? Naturalu? Į šviežios maltos mėsos faršą įmaišote
>>>kvietinės duonos, įplakate kiaušinių , pašaunate į orkaitę... Mmmm ....Skanumėlis!
>>>O dabar įsivaizduokite tokį pat kotletuką jūsų mylimam augintiniui. Žinoma jis
>>>subalansuotas šunims, be riebios kiaulienos, tik šviežia malta jautiena ir sausas (kaip
>>>džiovintas). Užpilate karštu (šiltu) vandeniu, visa virtuvė pakvimpa ... tįsta
>>>seilė... jūsų šuniukui.
>>>Daugiau: www.magnusson.lt
2009-02-28 11:45:13
Atsakau: Linija MEAT&BISCUIT yra nuo 44 iki 50 proc, šviežios maltos jautienos, 4-6 proc. šviežūs kiaušiniai , morkos ir kt. Visi produktai tik švediški. Mėsa atsivežama ir apdorojama per 2 dienas! Kepama orkaitėje 5 min. prie 105 'C. Tokia technologija kepa tik kelios firmos pasaulyje!. Dauguma didžiųjų gamintojų maistą ekstruduoja , t.y. presuoja prie aukštos temperatūros (150-200'C) garo, jis tampa be skonio ir be kvapo, todėl purškiamas svapniais riebaliukais, Kas nedaroma Magnussono.
Daugiau info www.magnusson.lt
diU rašė:
>jooo, sedziu ir matau tonomis per valanda kepamus kotletukus...
>O beje kiek laiko kepami kotletukai? Ir mesytes ar nors kiek ideda?
>Rimvydas rašė:
>>Ar kepate namuose kotletus? Skanu? Naturalu? Į šviežios maltos mėsos faršą įmaišote
>>kvietinės duonos, įplakate kiaušinių , pašaunate į orkaitę... Mmmm ....Skanumėlis!
>>O dabar įsivaizduokite tokį pat kotletuką jūsų mylimam augintiniui. Žinoma jis
>>subalansuotas šunims, be riebios kiaulienos, tik šviežia malta jautiena ir sausas (kaip
>>džiovintas). Užpilate karštu (šiltu) vandeniu, visa virtuvė pakvimpa ... tįsta seilė...
>>jūsų šuniukui.
>>Daugiau: www.magnusson.lt
Daugiau info www.magnusson.lt
diU rašė:
>jooo, sedziu ir matau tonomis per valanda kepamus kotletukus...
>O beje kiek laiko kepami kotletukai? Ir mesytes ar nors kiek ideda?
>Rimvydas rašė:
>>Ar kepate namuose kotletus? Skanu? Naturalu? Į šviežios maltos mėsos faršą įmaišote
>>kvietinės duonos, įplakate kiaušinių , pašaunate į orkaitę... Mmmm ....Skanumėlis!
>>O dabar įsivaizduokite tokį pat kotletuką jūsų mylimam augintiniui. Žinoma jis
>>subalansuotas šunims, be riebios kiaulienos, tik šviežia malta jautiena ir sausas (kaip
>>džiovintas). Užpilate karštu (šiltu) vandeniu, visa virtuvė pakvimpa ... tįsta seilė...
>>jūsų šuniukui.
>>Daugiau: www.magnusson.lt
2009-02-28 10:14:47
Profesionalu = gerai? Ale kaip mum patinka marketingines etiketes... :/
21 amziaus sukis: atiduokim savo gyvenimus i marketologu rankas, jie mus isgelbes nuo mastymo nastos!
Del profesionalumo, bukim biedni bet teisingi, pats profesionaliausias sunu edalas and lietuvos - kose.
juste0909 rašė:
>Sie pasarai priskiriami profesionaliems ir yra vieni is geriausiu.
>xjxuxsxtxex rašė:
>>tai gal galite pasakyti nuomone apie hills ir specific pasarus?
21 amziaus sukis: atiduokim savo gyvenimus i marketologu rankas, jie mus isgelbes nuo mastymo nastos!
Del profesionalumo, bukim biedni bet teisingi, pats profesionaliausias sunu edalas and lietuvos - kose.
juste0909 rašė:
>Sie pasarai priskiriami profesionaliems ir yra vieni is geriausiu.
>xjxuxsxtxex rašė:
>>tai gal galite pasakyti nuomone apie hills ir specific pasarus?
2009-02-27 22:57:18
Baltalele: Duok sudeti, pakomentuosim...
baltalele rašė:
>ka manote apie biomill+
baltalele rašė:
>ka manote apie biomill+
2009-02-27 22:45:53
jooo, sedziu ir matau tonomis per valanda kepamus kotletukus... 
O beje kiek laiko kepami kotletukai? Ir mesytes ar nors kiek ideda?
Rimvydas rašė:
>Ar kepate namuose kotletus? Skanu? Naturalu? Į šviežios maltos mėsos faršą įmaišote
>kvietinės duonos, įplakate kiaušinių , pašaunate į orkaitę... Mmmm ....Skanumėlis!
>O dabar įsivaizduokite tokį pat kotletuką jūsų mylimam augintiniui. Žinoma jis
>subalansuotas šunims, be riebios kiaulienos, tik šviežia malta jautiena ir sausas (kaip
>džiovintas). Užpilate karštu (šiltu) vandeniu, visa virtuvė pakvimpa ... tįsta seilė...
>jūsų šuniukui.
>Daugiau: www.magnusson.lt
O beje kiek laiko kepami kotletukai? Ir mesytes ar nors kiek ideda?
Rimvydas rašė:
>Ar kepate namuose kotletus? Skanu? Naturalu? Į šviežios maltos mėsos faršą įmaišote
>kvietinės duonos, įplakate kiaušinių , pašaunate į orkaitę... Mmmm ....Skanumėlis!
>O dabar įsivaizduokite tokį pat kotletuką jūsų mylimam augintiniui. Žinoma jis
>subalansuotas šunims, be riebios kiaulienos, tik šviežia malta jautiena ir sausas (kaip
>džiovintas). Užpilate karštu (šiltu) vandeniu, visa virtuvė pakvimpa ... tįsta seilė...
>jūsų šuniukui.
>Daugiau: www.magnusson.lt
2009-02-27 22:44:28
VivaVita, turiu 2 klausimus:
1. Kas reglamentuoja rekalavimus superpremium klasei ir kas cia per organizacija, kuri "priskiria" pasarus vienas ar kitai klasei?
2. kaip Virbacas sugeba pagaminti produkta prie 20 laipsniu ir apsaugoti nuo Salmonelos ir kitu bakteriju?
VivaVita rašė:
>Na pagaliau, zmones pradejo detaliau rasyti apie pasarus.
>Ar zinote, kad tam, kad pasaras butu priskirtas Supetpremium klaseje, jis turi atitikti keleta
>reikalavimu, vieni is ju: mesa, naudojama pasaro gamyboje turi buti tinkama zmoniu maistui,
>suns pasaro sudetyje turi buti nemaziau kaip 37 komponentai, virskinamumas ne maziau 85% ir
>t.t.
>Kaip manote ar daug tokiu pasaru rasite, o gi ne!
>As minejau, kad visi pasarai yra termiskai apdoroti, kuomet viskas sumaisoma i viena vientisa
>mase, pakaitinama ir tada pjaustomos granules. Taigi ten po kaitinimo kazko naudingo lieka
>zymiai maziau.
>O dabar apie pasara, kuris gaminama saltuoju budu. Tai Virbac pasaras Vet Complex. Jis
>gaminamas berods tik apie 20 laipsniu temperaturoje, detaliau nezinau. Tegul toliau dirba
>patys Virbac atstovai.
>Kiek lankausi sunu parodose tiek matau ju stenda, tad reikia manyti, kad jie bus ir kovo 14-15
>dienomis.
>Jei idomu, tai ju klausinekite, jie turi zinoti daugiau.
>Dirbau kelis metus dermatologijos srityje, tad daugeli problemu sprendziau su siais pasarais. O
>dermatologija tikrai sudetinga sritis. Virbac dar nera pavedes
1. Kas reglamentuoja rekalavimus superpremium klasei ir kas cia per organizacija, kuri "priskiria" pasarus vienas ar kitai klasei?
2. kaip Virbacas sugeba pagaminti produkta prie 20 laipsniu ir apsaugoti nuo Salmonelos ir kitu bakteriju?
VivaVita rašė:
>Na pagaliau, zmones pradejo detaliau rasyti apie pasarus.
>Ar zinote, kad tam, kad pasaras butu priskirtas Supetpremium klaseje, jis turi atitikti keleta
>reikalavimu, vieni is ju: mesa, naudojama pasaro gamyboje turi buti tinkama zmoniu maistui,
>suns pasaro sudetyje turi buti nemaziau kaip 37 komponentai, virskinamumas ne maziau 85% ir
>t.t.
>Kaip manote ar daug tokiu pasaru rasite, o gi ne!
>As minejau, kad visi pasarai yra termiskai apdoroti, kuomet viskas sumaisoma i viena vientisa
>mase, pakaitinama ir tada pjaustomos granules. Taigi ten po kaitinimo kazko naudingo lieka
>zymiai maziau.
>O dabar apie pasara, kuris gaminama saltuoju budu. Tai Virbac pasaras Vet Complex. Jis
>gaminamas berods tik apie 20 laipsniu temperaturoje, detaliau nezinau. Tegul toliau dirba
>patys Virbac atstovai.
>Kiek lankausi sunu parodose tiek matau ju stenda, tad reikia manyti, kad jie bus ir kovo 14-15
>dienomis.
>Jei idomu, tai ju klausinekite, jie turi zinoti daugiau.
>Dirbau kelis metus dermatologijos srityje, tad daugeli problemu sprendziau su siais pasarais. O
>dermatologija tikrai sudetinga sritis. Virbac dar nera pavedes
2009-02-27 22:39:35
Aš irgi noriu CANIDAE išbandyti, bet mano tėtis tai emm .... Aišku jis geras maistas irdėjau daug gerų atsiliepimu.
dubuldogiukai rašė:
>Suaugęs Totulis ėda CANIDAE begrūdį su lašiša. Labai giriu, nes pastebėjau teigiamus
>kailiuko pokyčius ir susitvarkė tuštinimasis (nėra užkietėjimų/viduriavimų). Nebevemia,
>kaip kartais būdavo. Žodžiu, kol kas geresnio neišbandėme..
dubuldogiukai rašė:
>Suaugęs Totulis ėda CANIDAE begrūdį su lašiša. Labai giriu, nes pastebėjau teigiamus
>kailiuko pokyčius ir susitvarkė tuštinimasis (nėra užkietėjimų/viduriavimų). Nebevemia,
>kaip kartais būdavo. Žodžiu, kol kas geresnio neišbandėme..
2009-02-25 14:36:23
Suaugęs Totulis ėda CANIDAE begrūdį su lašiša. Labai giriu, nes pastebėjau teigiamus kailiuko pokyčius ir susitvarkė tuštinimasis (nėra užkietėjimų/viduriavimų). Nebevemia, kaip kartais būdavo. Žodžiu, kol kas geresnio neišbandėme..
2009-02-25 14:34:17
Patys sita maisteli jau isbandem, tai galiu pasakyti tiek:
1. Suo ne taip jau ir noriai ji eda. Aisku, turejom ir su Josera ta pacia beda, taciau pastaraji jis bent jau ateidavo apuostyti, kai ipildavom
2.Kiek sueda, tai tiek, atsiprasant, ir issi...O tai reiskia, kad maistiniu medziagu organizmas beveik neisisavino, viskas buvo tiesiog graziai apdorota ir paversta ismatomis. Tad va tokia ta mano nuomone, nors reklama tai isties ispudinga...
Rimvydas rašė:
>Ar kepate namuose kotletus? Skanu? Naturalu? Į šviežios maltos mėsos faršą įmaišote
>kvietinės duonos, įplakate kiaušinių , pašaunate į orkaitę... Mmmm ....Skanumėlis!
>O dabar įsivaizduokite tokį pat kotletuką jūsų mylimam augintiniui. Žinoma jis
>subalansuotas šunims, be riebios kiaulienos, tik šviežia malta jautiena ir sausas (kaip
>džiovintas). Užpilate karštu (šiltu) vandeniu, visa virtuvė pakvimpa ... tįsta seilė...
>jūsų šuniukui.
>Daugiau: www.magnusson.lt
1. Suo ne taip jau ir noriai ji eda. Aisku, turejom ir su Josera ta pacia beda, taciau pastaraji jis bent jau ateidavo apuostyti, kai ipildavom
2.Kiek sueda, tai tiek, atsiprasant, ir issi...O tai reiskia, kad maistiniu medziagu organizmas beveik neisisavino, viskas buvo tiesiog graziai apdorota ir paversta ismatomis. Tad va tokia ta mano nuomone, nors reklama tai isties ispudinga...
Rimvydas rašė:
>Ar kepate namuose kotletus? Skanu? Naturalu? Į šviežios maltos mėsos faršą įmaišote
>kvietinės duonos, įplakate kiaušinių , pašaunate į orkaitę... Mmmm ....Skanumėlis!
>O dabar įsivaizduokite tokį pat kotletuką jūsų mylimam augintiniui. Žinoma jis
>subalansuotas šunims, be riebios kiaulienos, tik šviežia malta jautiena ir sausas (kaip
>džiovintas). Užpilate karštu (šiltu) vandeniu, visa virtuvė pakvimpa ... tįsta seilė...
>jūsų šuniukui.
>Daugiau: www.magnusson.lt
2009-02-25 14:24:45
tįsta seilė šuniukui? o nuo ko jiems netysta? pamaskatuok šuniui palei nosį nors ir pašvinkusia kiaulienos dešra , su pilna cheemijos ir e raidžių ir dar visa ko ir vistiek jam tyyyyyyyyyyyyyyys seilėėėėėėėėės 
o namie kotletų nekepu . skanu? ne. natūralu? argi? skanumėlis sakai? nemanau kad lavonai gali būti skanūs
Rimvydas rašė:
>Ar kepate namuose kotletus? Skanu? Naturalu? Į šviežios maltos mėsos faršą įmaišote
>kvietinės duonos, įplakate kiaušinių , pašaunate į orkaitę... Mmmm ....Skanumėlis!
>O dabar įsivaizduokite tokį pat kotletuką jūsų mylimam augintiniui. Žinoma jis
>subalansuotas šunims, be riebios kiaulienos, tik šviežia malta jautiena ir sausas (kaip
>džiovintas). Užpilate karštu (šiltu) vandeniu, visa virtuvė pakvimpa ... tįsta seilė...
>jūsų šuniukui.
>Daugiau: www.magnusson.lt
o namie kotletų nekepu . skanu? ne. natūralu? argi? skanumėlis sakai? nemanau kad lavonai gali būti skanūs
Rimvydas rašė:
>Ar kepate namuose kotletus? Skanu? Naturalu? Į šviežios maltos mėsos faršą įmaišote
>kvietinės duonos, įplakate kiaušinių , pašaunate į orkaitę... Mmmm ....Skanumėlis!
>O dabar įsivaizduokite tokį pat kotletuką jūsų mylimam augintiniui. Žinoma jis
>subalansuotas šunims, be riebios kiaulienos, tik šviežia malta jautiena ir sausas (kaip
>džiovintas). Užpilate karštu (šiltu) vandeniu, visa virtuvė pakvimpa ... tįsta seilė...
>jūsų šuniukui.
>Daugiau: www.magnusson.lt
2009-02-25 11:17:13
Vartotojas neaktyvus
nemanau, kad šuniui keptas kotletukas ar šiaip kas kepta labai natūralu, nu čia toks kotletinis sugretinimas ganėtinai įdomus buvo
2009-02-25 09:50:41, pakeista: 2009-02-25 10:00:38
Ar kepate namuose kotletus? Skanu? Naturalu? Į šviežios maltos mėsos faršą įmaišote kvietinės duonos, įplakate kiaušinių , pašaunate į orkaitę... Mmmm ....Skanumėlis!
O dabar įsivaizduokite tokį pat kotletuką jūsų mylimam augintiniui. Žinoma jis subalansuotas šunims, be riebios kiaulienos, tik šviežia malta jautiena ir sausas (kaip džiovintas). Užpilate karštu (šiltu) vandeniu, visa virtuvė pakvimpa ... tįsta seilė... jūsų šuniukui.
Daugiau: www.magnusson.lt
O dabar įsivaizduokite tokį pat kotletuką jūsų mylimam augintiniui. Žinoma jis subalansuotas šunims, be riebios kiaulienos, tik šviežia malta jautiena ir sausas (kaip džiovintas). Užpilate karštu (šiltu) vandeniu, visa virtuvė pakvimpa ... tįsta seilė... jūsų šuniukui.
Daugiau: www.magnusson.lt
2009-02-25 09:41:35
Kol kas as neturiu pakankamai informacijos apie Biomill pasara, tad tikrai negaliu komentuoti. 
baltalele rašė:
>ka manote apie biomill+
baltalele rašė:
>ka manote apie biomill+
2009-02-24 22:55:51
Bone
Mice











